Over Helperzorg

Over Helperzorg

Over Helperzorg

Over Helperzorg

Over Helperzorg

 

Mijn naam is Joost Hazewinkel. Ik ben maatschappelijk werker en eigenaar van Helperzorg. Ruim 12 jaar ben ik werkzaam in de hulpverlening en de zorg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn manier van begeleiden is op een rustige manier samen met jou proberen je problemen op te lossen. Mijn begeleiding kan praktisch zijn (bijvoorbeeld meegaan naar instanties of samen koken/boodschappen doen) of door middel van een gesprek jou andere inzichten geven om anders tegen een probleem aan te kijken. Zulke gesprekken kunnen ook plaatsvinden tijdens een wandeling. Uit ervaring weet ik dat dit soms beter werkt dan een zittend gesprek.

 

Ik zeg bewust samen je problemen oplossen, omdat ik vind dat mensen vaak zelf in staat zijn om bepaalde problemen op te lossen. Soms heb je net even een duwtje in de rug nodig of iemand die helpt om op een andere manier naar een probleem te kijken. Hierbij kan ik je helpen. Ik ben een groot voorstander van oplossingsgericht werken. Enkele hoofdpunten van oplossingsgericht werken zijn:

 

  • Samen kunnen we jou (eventueel met mensen uit jouw omgeving) in staat stellen om het probleem waarvoor je hulp vraagt aan te pakken.

  • Gesprekken gericht op wat wel goed gaat (positieve uitzonderingen)

  • We richten ons op de gewenste toekomst. Wat wil je bereiken en wat zijn je doelstellingen?

  • If it ain't broke, don't fix it! Met andere woorden; dingen die goed gaan, gaan goed en hoeven niet te veranderen.

 

Voor meer informatie over oplossingsgericht werken kan je kijken op https://www.movisie.nl/interventie/oplossingsgericht-werken