Werkwijze


Werkwijze van Helperzorg

Als je hebt besloten om begeleiding te willen van Helperzorg, dan zal er eerst een intakegesprek plaatsvinden. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. Tijdens dit gesprek gaan we bespreken wat je hulpvraag is en hoe ik jou het beste kan helpen. Na dit gesprek stel ik een werkplan op. In dit werkplan beschrijf ik wat je hulpvraag is en hoe we samen hieraan gaan werken.

Vervolgens plannen we het aantal begeleidingsuren in. Het aantal uren is afhankelijk van je indicatie die de gemeente heeft afgegeven. Heb je geen indicatie? Dan kan Helperzorg je hiermee helpen. Klik hier voor meer informatie over het verkrijgen van een indicatie.

Het werkplan dat we opstellen is belangrijk voor de begeleiding. Regelmatig pakken we het plan erbij en kijken we of alles nog klopt of dat we misschien iets moeten aanpassen. Wil je meer weten over mijn manier van begeleiden? Ik ben een voorstander van oplossingsgericht werken. Hier is een voorbeeld beschreven waarin ik deze manier van werken uitleg.

Enkele kenmerken van oplossingsgericht werken zijn:

  • Richten op de toekomst, niet op het verleden
  • Zoeken naar oplossingen
  • Cliënt bepaalt zelf waaraan gewerkt wordt en wat het beste is
  • Repareer niet iets wat niet “kapot” is
  • Er hoeft geen verband te zijn tussen het probleem en de oplossing

 

Vanzelfsprekend worden je gegevens vertrouwelijk behandeld en zonder je toestemming niet gedeeld met derden. Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging van professionals in sociaal werk. Dit betekent dat ik werk volgens de beroepscode van maatschappelijk werkers en ik een gediplomeerd maatschappelijk werker ben.

 

Spreekt deze manier aan? Neem dan contact op met Helperzorg


Afspraak Maken

Helperzorg heeft geen wachtlijsten. Neem voor een vrijblijvend gesprek contact met ons op via onderstaande mogelijkheden.

 

 

Je kunt natuurlijk ook altijd telefonisch contact opnemen

Ervaringen met helperzorg

"Joost is een stabiele, deskundige begeleider. Ik werk al jaren met hem samen. Complexe casuïstiek is ook aan Joost toevertrouwd, hij gaat geen uitdaging uit de weg en weet, door samenwerking, een passende begeleidingsstijl te vinden."
Collega Hulpverlener
"Ik ben heel erg blij met de hulp van Joost voor mijn zoon. Ik zie mijn zoon vooruitgaan en zie dat hij toch steeds weer nieuwe vaardigheden eigen maakt, Joost speelt heel goed in op mijn zoon zijn autismespectrumstoornis."
Ouder van client Helperzorg

bel ons

Geen wachtlijsten. Een intake gesprek is geheel vrijblijvend.

+31 (6) 17332729

e-mail ons

Je kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

info@helperzorg.nl

Helperzorg

Telefoon: 06-17332729
E-mail: info@helperzorg.nl

Bereikbaarheid

Maandag t/m Vrijdag 
9:00 tot 17:00 uur
 
Sluit Menu